Zonnepanelen zijn zonnepanelen zou u denken. Echter zijn er duidelijk verschillende soorten zonnepanelen. De verschillen bestaan vooral uit het gebruik van materiaal. De soorten zonnepanelen zijn monokristallijn, polykristallijn en het zogenoemde amorf. Bij deze laatste is er een andere soort silicium verwerkt in de panelen en zijn er hierbij geen kristallen gebruikt. De hoeveelheid kristallen die verwerkt zijn in een paneel beinvloeden de buigzaamheid van de zonnepanelen. De amorf of buigzame zonnepaneel heeft minder rendement per m2, heeft andere toleranties maar is wel goedkoper dan monokristallijn of polykristallijn zonnepanelen.
Dan zijn er de polykristallijn zonnepanelen. Deze bevatten ruwe kristallijnen en zijn niet al te duur. Dit type heeft een iets lager rendement dan monokristallijne zonnepanelen.
Bij monokristallijn zonnepanelen gaat het ook over panelen met een kristal. De oppervlakte bestaat uit geordende elektroden en ziet er egaal uit. Het rendement is een paar procent hoger dan bij de polykristallijnen zonnepanelen. Wanneer u het maximale rendement per m2 wilt behalen is dit een verstandige keuze. Wij gebruiken alleen de laatst genoemde panelen.
De omvormer is een essentieel onderdeel van een zonnepanelen-installatie. Dit apparaat zet de geproduceerde gelijkstroom van de panelen om in bruikbare wisselstroom. Het proces verloopt als volgt, zonnepanelen wekken gelijkstroom op wanneer er zonlicht op valt. De omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom, want uit je stopcontacten komt geen gelijkstroom, maar wisselstroom. Het is wel heel belankrijk om een hybride omvormer te nemen. Indien je later een batterij wenst te plaatsen, hoef je de omvormer niet meer te veranderen.
Nu de terugdraaiende teller is weg gevallen, doet het distributienet niet langer dienst als een grote voordelige batterij waarop u de overtollige productie van uw zonnepanelen in de perceptie tijdelijk kon opslaan.
Vele fabrikanten lanceren op dit moment hun batterij zodat opgewekte stroom niet in het net verdwijnt, maar netjes wordt opgeslagen in de batterij. De meeste stroom wordt namelijk verbruikt in de morgen en in de avond. En dat zijn de momenten waarop de zonnepanelen het minste doen. Door opgewekte stroom op de dag op te slaan in de thuisaccu, kan men bijna onafhankelijk van het net worden. Helaas is het in ons klimaat niet mogelijk om volledig onafhankelijk te worden. Het grote probleem vormen de maanden november tot en met februari. De zonnepanelen leveren dan te weinig capaciteit om de thuisaccu voldoende op te laden. Met een accu zal een maximale onafhankelijkheid van circa 80% behaald kunnen worden.
Als laadoplossing voor elektrische auto's, huizen en zelfs bedrijven bieden we de producten van wallbox aan als koploper op het vlak van technologie en constante innovatie. Het doel is om de EV-laadervaring net zo eenvoudig te maken. Met de producten van wallbox focussen we ons zowel op hardware- als softwareoplossingen die het opladen van een elektrische auto beter en slimmer maken.
Door het openen van trajecten voor data verbindingen, maakt slim opladen communicatie mogelijk tussen de auto,de elektriciteitsmaatschappij en de laadexploitanten. Zo geven wij onze klanten de controle over hun laadproces waarbij ze toegang krijgen tot de energie en het kunnen delen zoals ze dat zelf willen.